Adoptieprocedure

U heeft de pagina met informatie over onze adoptieprocedure aangeklikt.
Kennelijk bent u serieus aan het overwegen om een hond uit Lesbos een hele mooie toekomst te gaan bieden! 
Een belangrijke stap voor u en de toekomst van de hond waar uw interesse naar uit gaat.

Als GaGa Nederland hechten wij heel veel waarde aan een optimale match tussen de adoptant en het te adopteren hondje. Om die reden hanteren wij dan ook een vrij strikte procedure waarover wij u graag willen informeren.

Het eerste contact met ons zal bestaan uit een telefonische intake. Doel van deze intake is om een beter beeld te krijgen van uw wensen, verwachtingen, uw situatie en de mogelijkheden. Indien de uitkomst van dit gesprek door beide partijen als positief wordt ervaren zal een afspraak worden ingepland voor een huisbezoek. Dit huisbezoek zal in overleg met u worden ingepland.

Tijdens het huisbezoek zal onze medewerker niet alleen beoordelen of uw woon- en leefsituatie voldoende aansluiten bij de behoefte van de te adopteren hond, maar tevens zal hij of zij u adviseren over tal van praktische zaken. Als wij beiden na het bezoek positief zijn, dan kan de adoptie doorgaan.

De wijze waarop wij de te adopteren hond bij u kunnen plaatsen hangt af of de hond van uw keuze nog naar Nederland moet worden getransporteerd of dat deze inmiddels bij een gastgezin in Nederland is ondergebracht.

Indien het hondje nog naar Nederland moet worden getransporteerd kunt u hem of haar direct op de luchthaven (meestal Schiphol) op komen halen. Wij zullen u dan informeren op welke datum en met welke vlucht het hondje aankomt en welke medewerker van GaGa Nederland aanwezig zal zijn om de overdracht plaats te laten vinden.

Als de hond al in Nederland bij een gastgezin is ondergebracht, dan kunt u daar met hem of haar kennis gaan maken.

Wij adviseren u een riem en een tuigje mee te nemen, bij voorkeur in diverse maten.
Bij overdracht ontvangt u van ons bovendien het paspoort.

Een nieuwe hond in huis is natuurlijk spannend. Zowel voor u maar zeker ook voor de hond! Om u zo goed mogelijk te begeleiden bij de zorg van uw nieuwe huisgenoot(je) staan onze medewerkers voor u klaar!
Vergoeding

Voor het herplaatsen van de honden vragen we een vergoeding in de gemaakte kosten. Alle honden zijn ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Ze hebben een rabiës vaccinatie en een Europees paspoort. De volwassen dieren (> 6 maanden) zijn gecastreerd of gesteriliseerd.

Leeftijd

Adoptiebedrag

< 6 maanden

€ 250,00

> 6 maanden

€ 300,00